Urine- en ontlastingsonderzoek

Binnen onze praktijk hebben wij de mogelijkheid tot het doen van Urine- en ontlastingsonderzoek.

Urineonderzoek:

 

Urine onderzoek dierenHet standaard onderzoek van urine omvat onderzoek met behulp van een “stripje”. Hiermee kunnen wij kijken of er bloed of eiwit in de urine zit. Tevens kunnen we bekijken de urine suiker bevat en wat de zuurgraad van de urine is. Daarnaast kunnen we met een zogenaamde refractometer kijken naar het soortelijk gewicht van de urine.

 

struviet in urine

Na centrifugeren van de urine kunnen we in het sediment van de urine met behulp van een microscoop kijken naar allerlei cellen of neerslagen. Te denken valt aan bloedcellen, bacteriën, kristallen of niercellen. Verder is het mogelijk om een bacteriologisch onderzoek van de urine in te zetten. Voor verder specialistisch onderzoek kunnen we de urine van uw huisdier insturen naar verschillende laboratoria.

 

 

Ontlastingsonderzoek:

giardia

In de ontlasting van uw huisdier kunnen we kijken of bepaalde parasieten aanwezig zijn, die problemen zouden kunnen geven. Hiervoor zijn een aantal test beschikbaar. Voor uitgebreid parasitologisch onderzoek naar bijvoorbeeld Brillendoosjesgist sturen wij ontlasting op naar het laboratorium.

 

Call Now Button