Bloedonderzoek in de praktijk

Bloedonderzoek dierenIndien nodig hebben wij binnen onze praktijk de mogelijkheid om uitgebreid bloedonderzoek te doen van uw huisdier. Hiertoe beschikken wij over moderne apparatuur waardoor wij snel over de benodigde uitslagen kunnen beschikken.

Voor het bepalen van het bloedbeeld van uw huisdier (rode bloedcellen, bloedplaatjes, witte bloedcellen en hun verschillende onderverdelingen) beschikken wij over een Lasercyte. Dit is een apparaat, dat door middel van laserstralen de benodigde bepalingen uitvoert. Dankzij deze techniek is het mogelijk de jonge stadia van rode bloedcellen (reticulocyten) te tellen in het bloed. Tevens kunnen we een eventueel aanwezig ontstekings-bloedbeeld vaststellen en door het tellen van de bloedplaatjes kunnen we een beeld krijgen met betrekking tot de bloedstolling.

Serologisch onderzoek dierenDoor middel van serologisch onderzoek kunnen we een beeld krijgen van onder andere de werking van verschillende organen. Hierbij valt te denken aan de nieren, lever en schildklier. Tevens kunnen we bloedsuiker, elektrolyten en bloedeiwitten bepalen. Voor deze bepalingen maken wij gebruik van een VetScan.

Naast het gebruik van beide apparaten maken wij gebruik van een aantal snel-testen ( oa. ter vaststelling van alvleesklierontsteking bij de kat) en in een enkel geval sturen wij bloed op naar diverse laboratoria voor specifieke bepalingen, welke in de praktijk praktisch niet uit te voeren zijn.

Call Now Button